Un emotiu homenatge als Jonquerencs que van patir la Guerra Civil

per Redacció

Vida social

Ahir dimarts per la tarda, al MUME, els jonquerencs que van viure i patir directament les conseqüències de la Guerra Civil van rebre un reconeixement a la Jonquera.

L'acte va fer petita la sala d'actes del MUME ja que familiars i amics van assistir a l'acte per fer costat a aquests jonquerencs. Després dels parlaments dels organitzadors van ser els homenatjats els qui van prendre el relleu i micro en ma van explicar la seva experiència de forma breu.

Un dels moments més emotius es va viure quan Miquel Sabiol va fer onejar la bandera republicana, per la qual i en defensa de la democràcia i el aleshores govern de la república va defensar al front de Terol i a la zona de València.

Els homenatjats van rebre una placa al finalitzar l'acte. Precisament alguns d'ells han estat protagonistes de l'apartat "història local" que la Revista L'Esquerda de la Bastida ha publicat en els darrers números d'aquesta publicació. Ramon Boix ha fet en aquest sentit una feina de recull molt interessant per la seva funció difusora.

Justament va ser Miquel Sabiol el primer en obrir la secció d'aquest apartat de L'Esquerda. Els interessants poden descarregar-se en PDF alguns d'aquests reportatges a l'enllaç que s'adjunta.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article