Un estudi diu que la Jonquera és "un centre comercial" de venda de droga

per Redacció

Vida social

Segons l'estudi hi ha quinze o vint locals, clubs i hotels, que donen feina a unes 300 prostitutes
Segons l'estudi hi ha quinze o vint locals, clubs i hotels, que donen feina a unes 300 prostitutes

Un estudi encarregat per Càritas Interparroquial de Figueres a la Universitat de Girona conclou que la Jonquera es podria considerar com "un centre comercial" de compra i venda de droga. En aquest sentit, l'informe alerta que petits traficants abasteixen els camioners però també "gent del poble, especialment joves que entren en contacte molt prematurament amb aquestes substàncies".


Càritas va encarregar aquest estudi -sota el títol "Pobresa, marginació i exclusió social a l'Alt Empordà" per determinar la realitat social a la comarca, amb l'objectiu, segons va explicar el seu president, Jordi Rotllan, de destinar els recursos i projectes a intentar buscar solucions a aquestes problemàtiques. Entre les conclusions que es desprenen del document, s'assegura que "no és exagerat afirmar que la Jonquera també és un centre comercial on es compra i ven droga, legal i no legal" i alerta que els joves de la població entren en contacte de forma prematura amb aquestes substàncies.

D'altra banda, destaca que el municipi fronterer també pateix problemes relacionats amb la immigració. I és que, segons diu, "ha esdevingut un pol d'atracció" per a molts treballadors estrangers -alguns amb papers i d'altres, sense- que, en molts casos, acaben dedicats a l'economia submergida a través de la venda ambulant i d'altres activitats il·legals, entre les quals hi ha el tràfic de drogues. A més a més, destaca la importància de la prostitució al municipi a través de clubs i hotels. En total, els quinze o vint locals donen feina a unes 300 prostitutes.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article