L'alcalde Jordi Cabezas respon l'informe de Càritas i UdG i el qualifica d'exagerat

Assegura que han detectat alguns intercanvis entre francesos i camioners, però "ja estem treballant per eradicar el problema"

per Redacció

Vida social

L'alcalde de la Jonquera, Jordi Cabezas (CiU), nega que el poble sigui "un centre comercial de compra i venda de droga", tal i com diu l'estudi fet per la Universitat de Girona. Cabezas assegura que és "totalment exagerat" afirmar que aquesta és la realitat de la població, ja que "acceptem que s'hi venen drogues legals com el tabac o l'alcohol perquè la nostra situació fronterera així ho propicia, però en cap cas som un punt important en la venda de les il·legals". A més, el batlle insisteix que és fals que a la població hi hagi 300 prostitutes, perquè al terme municipal només hi ha un prostíbul.

Cabezas respon així a l'estudi que Càritas va encarregar a la UdG per fer una diagnosi de l'exclusió social i la pobresa a la comarca. I és que, segons el batlle, és cert que molts dels problemes que el document presenta són certs, però alguns dels aspectes s'han exagerat.

Aquest és el cas, diu, del "centre comercial de la compra i la venda de drogues, legals i il·legals". En aquest sentit, el batlle afirma que la situació fronterera implica que "tot sovint es faci públic que hi ha hagut decomisos perquè hi ha Policia Nacional i Guàrdia Civil controlant el pas, però no se'n ven més que a altres llocs". A més, assegura que han detectat alguns intercanvis entre francesos i camioners, però "ja estem treballant per eradicar el problema".

Pel que fa a la prostitució, Cabezas es mostra contundent. "És fals que hi hagi 300 prostitutes al nostre municipi, en tot cas deu ser a tota la comarca", en prostíbuls com els d'Agullana o Capmany.


D'altra banda, l'alcalde diu que, pel que fa a la immigració, des del municipi es controla "exhaustivament" que no hi hagi amuntegaments.

Tant és així que, segons afirma, abans de dur a terme les cèl·lules d'habitabilitat "comprovem que en un pis no hi hagi més gent empadronada de la legal". En aquest sentit, assegura que "no ens consta que aquesta sigui una problemàtica al municipi i que hi hagi més de 7 o 8 persones en un immoble".


Per la seva banda, el president del Consell, Pere Vila (CiU), creu que l'estudi s'ha exagerat, però reconeix que la comarca té detectats els problemes i que s'està treballant per solucionar-los.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article